Fanfare America start gratis muziektraject

America Cultuur 20 oktober 2023

Muziekvereniging St. Caecilia America start een gratis muziektraject. De vereniging wil op een laagdrempelige manier mensen in aanraking laten komen met muziek.

Iedereen is welkom tijdens het project van Caecilia. Oud-leden, muzikanten die hun oude hobby weer op willen pakken en ook mensen die nog nooit muziek hebben gemaakt, kunnen kennis komen maken met de muziekvereniging. Het traject wordt naar behoefte van de deelnemers ingericht en is volledig gratis.  

Traject

Aan de hand van de aanmeldingen wordt samen met de deelnemers gekeken naar een passend traject. Waar voor de één starten met groepslessen het fijnste is, zal voor de ander een individuele start wenselijk zijn. Daarna sluiten de deelnemers aan bij de muziekvereniging. Het traject start in januari en wordt afgesloten met een concert op zaterdag 13 april. Hierna kunnen deelnemers instromen in de fanfare of hun muzieklessen vervolgen.  

(Nieuwe) muzikanten

De vereniging wil ook mensen die nog nooit muziek hebben gemaakt een traject aanbieden. Zo kunnen ze op een instrument naar keuze door middel van individuele en/of groepslessen met gelijkgestemden het musiceren onder de knie krijgen. Voor oud-leden of ervaren muzikanten is het ook mogelijk om de overstap te maken op een ander instrument. Daarnaast kunnen muzikanten van andere verenigingen aansluiten om te proeven van de muziekvereniging in America.  

Historie

De vereniging kent een rijke historie en stond lange tijd aan de top van de blaasmuziek. In november staat de muziekvereniging vijf keer in Schouwburg Venray met hun theaterproductie Terug naar Rowwen (Christiaan) Hèze. Caecilia vindt het belangrijk om een nieuw licht te schijnen op het stoffige imago van fanfaremuziek. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan het verenigingsgevoel, waar ook aandacht voor is tijdens het traject.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via secretariaat@mvcaecilia.nl, daarna zal contact worden opgenomen.