Fanfare Concordia in Bigband-stijl

Meterik Cultuur 4 januari 2024

Tijdens het komende nieuwjaarconcert op 6 januari zal de fanfare van muziekvereniging Concordia zich van een heel andere kant laten zien en horen aan het Meterikse publiek. Speciaal voor deze avond is een concert voorbereid in geheel andere muziekstijl dan die het fanfareorkest normaal gesproken speelt.  

Op deze avond zal de fanfare zich geheel in BIGBAND-stijl presenteren. Zowel de opstelling van het orkest als de muziek die gespeeld wordt, zal anders zijn dan wat het publiek gewend is.

Bekende hits

Op het programma staat muziek van bekende artiesten als Joe Cocker, Quincy Jones en Earth Wind & Fire. Ook een paar hits van eigen Nederlandse bodem maken deel uit van het programma. Alle nummers zijn gearrangeerd in bigband-stijl. Verder leveren Anja Hoeijmakers en Guus Jacobs beiden een vocale bijdrage aan het programma van deze avond.  

De voorbereiding van dit concert is serieus aangepakt. Door Concordia is namelijk extra professionele hulp ingeroepen van Patrick Curfs, dirigent bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht; een orkest met een  grote reputatie als het gaat om bigbandmuziek. Patrick heeft twee repetities verzorgd waarbij hij geprobeerd heeft om een aantal “kneepjes” van de lichte muziek over te brengen. Hopelijk is dat op het nieuwjaarconcert ook terug te horen in de uitvoering. Het belooft in elk geval een spetterend optreden te worden. De entree is gratis.