Fietspad Grubbenvorsterweg geopend

Grubbenvorst Economie 27 oktober 2023

Gedeputeerde Kuntzelaers en de wethouders Boom van Venlo en Beurskens van Horst aan de Maas hebben het nieuwe fietspad aan de Grubbenvorsterweg in Grubbenvorst geopend. 

De aanleg van dit fietspad was nodig omdat het vrachtverkeer vanuit de centrale verwerkingsinstallatie (CVI) kruiste met fietsers van Grubbenvorst naar Venlo ter hoogte van het Raaieind met onveilige verkeerssituaties tot gevolg.  

Om de verkeersveiligheid van fietsers te verbeteren hebben vanaf 2012 elf varianten de revue gepasseerd. De raad heeft meerdere malen keuzes gemaakt en uiteindelijk is de allereerste en meest veilige variant gerealiseerd: een vrij liggend fietspad en afwikkeling van het vrachtverkeer vanuit de CVI via Venloos grondgebied. Door ontbrekende financiĆ«n, vertraging bij de grondverwerving en het noodzakelijk verplaatsen van nutsleidingen heeft de aanleg van het fietspad geruime tijd op zich laten wachten. 

Door de medewerking van de gemeente Venlo, de grondeigenaren en de financiering door de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas, DCM, de provincie Limburg en de EU is het fietspad nu gerealiseerd.