Flink jeugdtoneel

Flink! Jeugdtoneel On Tour met voorstelling Immaculata

Horst Cultuur 16 januari 2024

Dit seizoen gaat Flink! Jeugdtoneel maar liefst twee keer On Tour! Naast de twee regulieren groepen is er dit seizoen een Flink! Plus Productiegroep.

Een van de doelen van onze toneelvereniging is dat spelers, wanneer ze 18 jaar worden, doorstomen naar het volwassen toneel in hun eigen dorp. Dit was echter nog een stap voor de meeste jongeren te groot.

Nieuwe intiatieven

"Door in gesprek te gaan met de jongeren merkten we dat er wel behoefte is om toneel te spelen", aldus het bestuur. "Zo ontstond het nieuwe initiatief waarbij ze verantwoordelijk zijn voor de gehele productie." De jongeren zijn, naast het repeteren, ook zelf verantwoordelijk voor alles wat er komt kijken bij de productie van een voorstelling. "Denk hierbij aan de locatie, decor, kleding, pr, enzovoort. Ze krijgen, met ondersteuning van het bestuur, letterlijk de touwtjes in handen. Waar nodig geven we feedback of sturen we bij. Met dit initiatief spelen we in op de behoefte van de jongeren. Door ze verantwoordelijk te maken voor de productie van de voorstelling betrekken we ze bij de organisatie. Wanneer ze doorstromen naar het volwassen toneel kunnen ze de opgedane kennis toepassen."

Immaculata

In Immaculata wordt de gelijknamige school geteisterd door een schoolshooting. De dag begint als alle andere, maar al snel blijkt het dat er iets vreselijk mis is. Er worden schoten gehoord en complete chaos breekt uit. Maar in het oog van de storm wordt de rust gevonden en worden belangrijke vragen gesteld. Wat gebeurt er als je ineens te maken krijgt met zoveel geweld? Immaculata is meer dan een voorstelling, het zet je aan het denken over het leven en begrip voor elkaar. 

Het is een jongerenvoorstelling, niet geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De voorstelling vindt plaats in PETC+ in Hegelsom op 27, 28 en 29 januari. Kaarten reserveren voor een van de voorstellingen kan op www.flinkjeugdtoneel.nl

De Locht

Op 22, 23 en 24 maart spelen de andere twee groepen hun voorstelling in openluchtmuseum De Locht in Melderslo.