Gala's Dendron en Yuverta op dezelfde dag: "Geen handige keuze"

Horst Hegelsom Algemeen 31 mei 2024

De galastoet van zowel het Dendron College als het Yuverta vinden dit jaar op dezelfde dag plaats, namelijk donderdag 6 juni. "Achteraf geen handige keuze", stelt het Yuverta.

Voor ouders met leerlingen op beide scholen wordt het dus een onmogelijke opgave.

Witte Donderdag

Volgens Omroep Horst aan de Maas organiseert het Yuverta normaal gesproken hun gala op Witte Donderdag. Maar omdat dit jaar nog de examens bezig waren, hebben ze dit verzet naar 6 juni. Dendron heeft standaard altijd hun gala op de eerste donderdag in juni.

Andere route gala Dendron

De stoet van het Yuverta gaat via Sevenum naar café Breurs. Vanuit de opstelplaats aan Horsterweg 62 in Sevenum loopt de route van het parcours via de kruising Horsterweg – Deckersgoedweg over Horsterweg – de Donckstraat - Markt naar café Breurs aan Markt 12.

De galastoet van het Dendron loopt dit jaar anders, vanwege de Europese Verkiezingen. De galastoet start om 19.00 uur en gaat via de Gebroeders van Doornelaan, Meterikseweg, rotonde Jacob Merlostraat tot de hoek Jacob Merlostraat. Hier stappen de leerlingen uit en worden ze feestelijk onthaald op het Wilhelminaplein. De voertuigen verlaten de stoet via de Herstraat. Vanaf 21.00 uur zal het besloten galafeest plaatsvinden bij club Taste.