Geen oranjekoorts in Horst, daar denkt ’t Winkeltje anders over

Horst Algemeen Sport 5 augustus 2023

Hoewel de Oranjeleeuwinnen door zijn naar de achtste finales van het WK, is er van een oranjekoorts in Horst aan de Maas weinig te merken. ’T Winkeltje gelegen aan de Herstraat 44 in Horst denkt hier in ieder geval anders over. De etalage is vanaf de start van dit WK oranje versierd. 

Onderwaardering

 Waar er meestal bij de eindtoernooien voor mannelijke voetballers ook in Horst straten volledig in het oranje versierd worden, en speciale acties van supermarkten zijn, leeft het nu maar nauwelijks. Volgens eigenaresse Petra Geerarts van ’t Winkeltje heeft alles te maken met onderwaardering.  

Ondersteuning

“Het is heel minnetjes wat de lokale ondernemers hebben laten zien als ondersteuning voor onze voetbalsters in het bijzonder en voor het vrouwenvoetbal in z'n algemeen. Hoe anders zou het zijn geweest als de mannen in eenzelfde locaties en op de zelfde tijdstippen had gespeeld? Dan waren de kroegen open geweest, hadden alle supermarkten acties gehad, en hadden winkels en ondernemers hun winkels versierd en vol liggen met oranje spullen. Het heeft niets te maken met de locatie van het toernooi.”