Gelijkspel voelt als verlies voor Horster hockeyheren

Horst Sport 19 september 2023

De Horster hockeymannen trokken zondag richting Wijchen om daar (hopelijk) de eerste punten op te halen. Op een benauwde zondagmiddag waren de Horster mannen van HCH gebrand om punten mee naar huis te nemen. 

De wedstrijd begon niet goed voor de mannen uit Horst want door een communicatie fout van Horst was het Wijchen die een strafcorner forceerde en deze meteen verzilveren in 1-0. 

Tweede kwart

In het tweede kwart kreeg Horst twee corners achterelkaar waar bij de tweede strafcorner werd binnen geschoten door Max Smetds. In het derde kwart versierde de stervende zwaan Cornfild Kroon een stafbal, waarna Smets mocht aanleggen voor zijn tweede goal van deze wedstrijd. De Horster mannen stonden hierna met 1-2 voor. 

Hierna kwam Wijchen weer langszij 2-2 doormiddel van weer een strafcorner. In het vierde kwart kon Peet Gijsen zichzelf vrijspelen waaruit een schietkans leiden. Deze schoot hij met een backhand slag de 2-3 binnen. In een hectische slotfase werd de wedstrijd afgesloten met 3-3 door een dubieuze strafbal voor Wijchen. Al met al een spannende wedstrijd waarbij een gelijkspel een klein beetje voelde als verlies.

Volgende week gaan de hockeymannen weer vol voor de winst deze keer mogen ze aantreden in het zuiden van Limburg tegen Scoop.