Gemeente gaat mededelingen voortaan delen via nieuwsbrief

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 18 oktober 2023

De gemeente Horst aan de Maas gaat vanaf 2 november haar gemeentelijk nieuws delen via een nieuwsbrief. Nieuwsberichten en mededelingen wordt voortaan in een digitale nieuwsbrief gedeeld waar inwoners en geïnteresseerden zich op kunnen abonneren. 

Reden daarvoor is dat het gratis huis-aan-huisblad HALLO Horst aan de Maas per 1 november een abonnementsblad wordt, waardoor niet elke inwoner gratis het nieuws van de gemeente kan lezen.

Papier versus online

Veel inwoners denken dat de gemeente verplicht is om te publiceren op papier. Vanaf 2021 is de gemeente dit niet meer verplicht. De gemeente gaat nu de service bieden naar inwoners via haar eigen kanalen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat van de Nederlandse bevolking van 12 jaar of ouder 88 procent dagelijks online was in 2022. En slechts 3 procent heeft thuis geen toegang tot internet. "Hiermee denken wij dat de digitale nieuwsbrief het beste middel is om onze inwoners wekelijks te informeren", aldus de gemeente.

Via de website van de gemeente kan men zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief: https://www.horstaandemaas.nl/nieuwsbrieven