Gemeente wil op plek Onze Loods appartementencomplex realiseren

Horst Economie 12 juni 2024

De gemeente wil een appartementencomplex realiseren op de huidige locatie van Onze Loods aan de Venloseweg in Horst. De gemeenteraad moet hiervoor een bestemmingsplan vaststellen dat voorziet in de sloop van de huidige bedrijfsbebouwing. 

De bedoeling is om een appartementengebouw neer te zetten waarin 29 appartementen worden gerealiseerd. 

Sociale huur en koop

Er zijn vier appartementen voorzien in de sociale huursector, 13 appartementen in de vrije huursector en 12 appartementen als koopwoning. Hierdoor ontstaat een complex met een grote diversiteit in aanbod. Deze ontwikkeling levert een bijdrage aan de toevoeging van duizend nieuw vergunde woningen in Horst aan de Maas, vanuit de ambitie ‘Goed wonen voor iedereen'.

Onze Loods

In het huidige pand zit nog sociale dagvoorziening Onze Loods gevestigd. De gemeente gaat hiervoor een nieuw pand aankopen. Het college van B&W stelt daartoe aan de gemeenteraad voor de voormalige textielfabriek en autogarage aan de Doolgaardstraat aan te kopen en voor deze locaties in samenspraak met de omgeving tot een plan te komen. Daarvoor vragen zij de raad 2,8 miljoen euro aan investeringskrediet.