Gemeenteraad akkoord met aanleg rotonde Schoolstraat in Horst

Horst Politiek 7 februari 2024

De gemeenteraad is dinsdagavond akkoord gegaan met de bouw van een rotonde op de Westingel/Schoolstraat in Horst. Een nipte meerderheid stemde mee met de plannen.

De aanleg van een rotonde op de Westsingel is volgens wethouder Thijs Kuipers (D66-GroenLinks) hard nodig. De huidige kruising is al lange tijd een gevaarlijk punt.

Afhang en Weisterbeek

De rotonde zal de verkeersveiligheid van en naar de wijk De Afhang vergroten, aldus Kuipers. Zeker nu de nieuwe basisschool De Weisterbeek in de wijk gaat komen. Oppositiepartijen BVNL, Perspectief, VVD en Hart voor Horst aan de Maas zien de rotonde niet zitten. Volgens hen zijn er alternatieve en goedkopere mogelijkheden dan de 3,7 miljoen euro die nu er voor uitgetrokken gaan worden.

Lees ook: Schoolstraat in Horst wordt aangepakt; kruising Westsingel krijgt rotonde

 

Ook de eigen partij van wethouder Kuipers, D66-GroenLinks, stemde tegen het voorstel. Zij twijfelen over de noodzaak van de rotonde. Wel willen ze de waterproblemen in de Schoolstraat oplossen. Deze straat zal tegelijkertijd met de aanleg van de rotonde ook een opknapbeurt gaan krijgen en gedeeltelijk ingericht gaan worden als fietsstraat.

Krediet nieuwbouw school

De gemeenteraad stemde dinsdag ook in met het verhogen van het budget van de nieuwbouw van de Weisterbeekschool met ruim 2,1 miljoen euro. De bouwrijp klaar maken van de locatie aan de Almeweg is inmiddels gestart.

Lees ook: Leerlingen De Weisterbeek starten sloop tuinderskassen op plek nieuwe school