Gemeenteraad stemt in met 80 flexwoningen in drie kernen

Horst America Meerlo Politiek 7 juni 2023

De gemeenteraad van Horst aan de Maas is dinsdagavond akkoord gegaan met het plaatsen van flexwoningen in de kernen Horst, America en Meerlo. De woningen zijn bedoeld voor spoedzoekers.

Het gaat om zo'n 80 woningen verdeeld over drie locaties en kost zo'n 1,6 miljoen euro.

Flexibel

Voor de huisvesting van spoedzoekers, onder andere mensen die gescheiden zijn, starters, studenten, arbeidsmigranten die hier blijvend willen wonen en statushouders, is de gemeente samen met Wonen Limburg op zoek naar creatieve oplossingen. Eén van deze oplossingen is gevonden in flexwoningen. Dat zijn kwalitatief goede woningen die relatief snel gerealiseerd kunnen worden en die voor een periode van maximaal 15 jaar op dezelfde plek blijven staan. Daarna kunnen ze verplaatst worden naar een andere locatie waar op dat moment behoefte is aan de woningen. De flexwoningen worden extra toegevoegd aan de al bestaande en geplande sociale huurvoorraad in de gemeente.

Locaties

De ongeveer 80 flexwoningen worden verspreid over drie locaties. In de huidige plannen zijn er 48 woningen voorzien aan de Westsingel naast de brandweerkazerne in Horst, acht aan de Kerkbosweg in America en 24 tegenover de basisschool aan Mgr. Jenneskensstraat in Meerlo.