'Golde Aspergestaeker' voor Wiel Driessen

Grubbenvorst Cultuur 19 mei 2024

De Golde Aspergestaeker is zondag gegaan naar Wiel Driessen. Hij stond 40 jaar geleden mede aan de basis van het Grubbenvorster Aspergefeest. 

Hij heeft goede en slechte jaren meegemaakt. 

Hij was medeorganisator van de uitwisselingen met het Duitse aspergedorp Walbeck, medeorganisator van het Witte Dame feest op het Gebroken Slot. Samen met het bestuur van de voormalige Stichting Aspergedorp Grubbenvorst stond hij aan de wieg van de Asperge wandel- en fietsroutes.

Deskundige

Als voormalig aspergeteler is hij nog altijd als deskundig vrijwilliger betrokken bij de Aspergestraat. Vele bezoekers van het Aspergefeest in Grubbenvorst hebben in de loop der jaren van hem geleerd wat de aspergeteelt inhoudt. Driessen heeft sinds zijn jonge jaren heel veel functies gehad binnen de Grubbenvorster gemeenschap.

Actief vrijwilliger

Begin jaren 60 was hij al bestuurslid en voorzitter van de jonge boeren. Hij is altijd actief geweest voor buurtschap Californië, onder andere als initiatiefnemer van de optochten met Gekke Maondaag, de organisator van de Boerebroelof in 1978 en als voorzitter van de buurtvereniging. Gevolg daarvan was uitverkiezing tot prins van de Plaggenhouwers in 1979. Daarna vele jaren actief bij GMV de Plaggenhouwers: Lid van de zittingsavondcommissie, de flapcommissie en de optochtcommissie, voorzitter van de Plaggenhouwers van 1988 tot 2002. 

Ook buiten Grubbenvorst is Driessen actief geweest. Zo was hij 23 jaar voorzitter van de Kloostertaler fanclub, vier jaar voorzitter van VVV Horst en bestuurslid Culinair erfgoed met als doel onder andere de promotie van streekproducten.

Driessen werd benoemd tot Golde Aspergestaeker tijdens de Aspergefeesten in Grubbenvorst.