Grindgat Tienray decor voor buitenaards muziek theater

Tienray Zien & Doen 28 juni 2024

Op 7 en 8 september is grindgat De Diepeling in Tienray het decor voor een buitenaards muziek theater. Onder de noemer GKW-I presenteert ORKESTR een audiovisueel spektakel waarin muziek, film en theater samenkomen.

ORKESTR is een spacerock band opgericht eind 2019 bestaande uit leden van No Man’s Valley en These Seats Are Taken, geïnspireerd door Air en Pink Floyd. Toen kort na de oprichting de Covid-pandemie begon, besloot de band – in plaats van zich te focussen op liveoptredens – te gaan werken aan een album in hun eigen studio. Dit debuutalbum wordt 6 september uitgebracht door Sound Effect Records, een platenlabel uit Athene.

Sciencefiction

Het album vertelt een sciencefictionverhaal dat op locatie tot leven wordt gewekt door middel van acteurs, licht en projectie. Voor dit gesamtkunstwerk – GKW-I – maakte de Tienrayse beeldkunstenaar Jenzen animaties.

Plaatsbewijzen voor dit eenmalige spektakel zijn verkrijgbaar via www.GKW-I.nl . De poorten openen om 20:00 uur. Na de voorstelling is er een GKW-I afterparty in OJC Gaellus in Tienray.