Impressie van Berry Briljant aan de Tienrayseweg

Groen licht voor verdere ontwikkeling kenniscentrum zachtfruitsector in Horst

Horst Politiek 10 april 2024

Berry Briljant in Horst mag verder uitbreiden van de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Dinsdagavond werd ingestemd met het bestemmingsplan voor het gebied bij Het Aardbeienland aan de Kreuzelweg in Horst.

Het bedrijf wil een kennis-, educatie- en promotiegebied voor zachtfruit maken. 

Clubhuis

Stichting Berry Promotions gaat de komende jaren een clubhuis realiseren van vier bij tien, met daarbij een kassencomplex en een uitkijktoren. 

Lees ook: Miljoeneninvestering voor het nieuwe Aardbeienland

 

Hotspot voor internationale fruitsector

De uitbreiding moet de hotspot voor de internationale fruitsector worden. Ondanks de plannen maakt de gemeenteraad zich wel zorgen over het open landschap dat het gebied nu heeft straks meer bebouwd zal zijn. Diverse partijen eisten garanties dat de gemeente toeziet dat Berry Promotions zich aan de gemaakte afspraken in het bestemmingsplan gaat houden. Het zal direct moeten handhaven als dat niet het geval is. Ook eisten de partijen dat Berry Promotions met de omwonenden in gesprek blijven over de plannen en dat de gemeente de verkeerssituatie in het gebied in de gaten houdt. Ook mede door de uitbreidingsplannen van attractie Mind Mystery aan de Tienrayseweg.