Hegelsom kampioen in vierde klasse E

Hegelsom Sport 23 mei 2022

Zondag is VV Hegelsom kampioen geworden in de vierde klasse E van het amateurvoetbal. De ploeg van Ron Spruit won met 3-0 van Kessel.

Met Hegelsom in het blauw werd er om half drie afgetrapt op de Roode Eggen.

Gelijk op

In de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op en werden er door beide partijen hier en daar kleine overtredingen gemaakt, waardoor beide teams nog niet echt gevaarlijk konden worden. Op slag van rust dook Marc van Rens op voor het doel van de thuisploeg en hij wist de bal van dichtbij binnen te werken. Hierdoor kon Hegelsom met een 1-0 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust sloegen de supporters natuurlijk aan het appen en bellen. ‘Wat staat het bij Neerkandia?’ Daar bleek het bij rust gelijk te staan. Hierdoor kwam er een enorm gemotiveerd Hegelsom terug op het veld. Na zo’n 10 minuten voetballen in de tweede helft was het Tim Heijligers die door het centrum richting het doel dribbelde en door meerdere spelers van Kessel werd aangepakt. De scheidsrechter oordeelde dat dit op onreglementaire wijze gebeurde en gaf Hegelsom een strafschop. Toen was het aan aanvoerder Will Spreeuwenberg om de bal koeltjes in de hoek te schuiven. 2-0.

Topscorer

Tegen het einde van de wedstrijd was het nog topscorer Denny Bongers die met zijn zestiende competitiedoelpunt voor de 3-0 zorgde. Hiermee heeft Hegelsom er alles aan gedaan en was het afwachten op de berichten vanuit Neerkant. Vlak voor het einde stond het 4-3 voor Neerkandia en de eerste spelers van Hegelsom liepen al richting het kleedlokaal. Toen kwam het bericht dat Meijel nog een doelpunt had gemaakt en het 4-4 stond! Kort daarna kwam het bericht dat de wedstrijd in Neerkant afgelopen was en het feest in Kessel kon losbarsten.

In Kessel werden de flessen champagne en bloemen uitgedeeld. Na een klein feestje in Kessel werden de spelers opgewacht in een versierde kantine op sportpark Wienus waar ook de bekende ‘platte kar’ klaarstond om de spelers van Hegelsom door het dorp te voeren. Bij terugkomst in Hegelsom barstte het feest in de Wienus kantine los en onder leiding van Djen Verkoelen werd de ene na de andere speler van Hegelsom 1 toegezongen. Ook de leiding kon hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Derde klasse

Met nog twee wedstrijden te gaan kan Hegelsom zich op gaan maken om voor het eerst in haar historie in de derde klasse te gaan voetballen. Zondag wacht de laatste thuiswedstrijd en tevens de seizoensafsluiting. Hierna gaan de rood-witten nog op bezoek bij Meterik.

Bron: VV Hegelsom