Hegelsom wint ook tweede derby op eigen bodem

Hegelsom Melderslo Sport 7 november 2022

Zondagmiddag was er opnieuw een derby op de Horster sportvelden te zien, namelijk Hegelsom tegen Melderslo. Op het druk bezochte sportpark Wienus werd er iets na half 3 afgetrapt.

In de openingsfase had Hegelsom het betere van het spel maar was de eerste echte kans voor de bezoekers. Hierdoor kwam Melderslo weer wat meer in de wedstrijd. Na zo’n 10 minuten spelen zorgde Hegelsom voor gevaar voor het doel van Dick van de Lisdonk na een scrimmage werd de bal in het eigen doel gewerkt. De grensrechter had echter al geconstateerd dat een van de spelers van Hegelsom buitenspel heeft gestaan en zo wordt het doelpunt nog afgekeurd. Hierna gaat het gelijk op totdat Melderslo rond de dertigste minuut een corner krijgt en hier gevaarlijk mee kan worden. Het schot wordt aangeraakt en vliegt over. Zo’n 5 minuten later krijgt Teun Vullings de eerste gele kaart van de wedstrijd.

0-0

Vlak voor rust volgt ook gele kaart nummer 2 en even later krijgt Hegelsom een gevaarlijke corner. Bij het wegwerken van deze corner valt de bal voor de voeten van Niek van der Sterren maar zijn inzet wordt gekeerd door van de Lisdonk. Zo gaan de teams met 0-0 de rust in.

Na de rust worden de paraplu’s tevoorschijn gehaald door de supporters en ook de scheids haalt snel na de rust weer een gele kaart tevoorschijn. Deze keer voor Bart Verheijen. Marc van Rens ontvangt hierna de bal aan de rechterkant en weet met een afgemeten voorzet de bal bij Denny Bongers op het hoofd te leggen en die kopt de bal in de verre hoek. In de loop van de tweede helft gaat het nog altijd gelijk op en heeft de scheids het nog druk met het uitdelen van gele kaarten. Er blijken uiteindelijk 7 gele kaarten nodig voordat de wedstrijd ten einde is. Met nog een kwartier te gaan weet Hegelsom de bal niet weg te werken en door een glijpartij in de 16 kan Melderslo plotseling gevaarlijk worden voor het doel van Sjors Witt maar de bezoekers doen hier te weinig mee. Tien minuten later is het opnieuw Denny Bongers die doorbreekt op links en de wedstrijd kan beslissen maar zijn poging raakt de lat. Zo blijft het bij 1-0.

Na de eerdere 1-0 overwinning tegen Sparta ’18 is ook de tweede derby van het seizoen gewonnen door de rood-witten van Ron Spruit. Volgende week wacht er weer een zware wedstrijd tegen SC Irene in Tegelen.

Bron: VV Hegelsom