Herdruk boekje Midsummerpop

Meerlo Algemeen 13 juni 2024

Het boekje Midsummer-pop-Meerlo Het Woodstock van het Zuiden is herdrukt. Het is enkele jaren geleden gelanceerd bij gelegenheid van  feit dat het vijftig jaar geleden is dat het Midsummer Popfestival plaatsvond. De boekjes vlogen de deur uit. 

Het is nu herdrukt vanwege de grote belangstelling en het grote festival Midsummer Magic op zondag 23 juni in Meerlo.

Woodstock van het Zuiden

Het boekje verhaalt over het ontstaan van het popfestival in Meerlo via jongerensociëteit Merlin. Het openlucht festival duurde drie dagen en nachten aan een stuk en was een begrip. Muziekkrant OOR noemde het zelfs ”het Woodstock van het Zuiden”. Het affiche sprak én spreekt nog steeds tot de verbeelding. Genesis, Colin Blunstone, Nico van The Velvet Underground, Focus , Argent en de Neerkantse commune band CCC inc.  zijn klinkende namen die in Meerlo het podium betraden. Deze laatste band staat vijftig jaar later ook op het podium op Midsummer Magic. ‘

Midsummerpop heeft destijds alles meegemaakt, warm weer maar ook noodweer. In 1972 toen het festival eerder beëindigd moest worden van zwaar onweer en de Nederlandse band Exseption niet meer kon optreden. Het boekje staat vol met anekdotes over de eigen camping op het terrein, de openlijke verkoop van Marokkaanse wiet, de bedevaarten voor goed weer, presentator Felix Meurders, de morning after pil en de paniek zaaiende presentator Anthony Parker van Avro’s Toppop.

Naast tientallen foto’s is ook de volledige lin-up van de Meerlose festivals in het boekje opgenomen. Het Woodstock van het Zuiden is te koop bij Maison Lambia te Meerlo voor vijf euro en tijdens het Midsummer Magic festival op zondag 23 juni op het festivalterrein bij De Speelplaats Meerlo.