‘Het was Zondag in het Zuiden’ keert volgend jaar terug

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Cultuur 2 september 2023

Spektakelmusical 'Het was Zondag in het Zuiden' keert volgend jaar terug in het openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Zaterdagavond wordt daar de laatste voorstelling van dit seizoen gespeeld. 

Succes 

Maar liefst 65.000 bezoekers zagen de musical die draait om de hoogwaterproblematiek in Limburg in de jaren 90, met muziek van Rowwen Hèze. “Helaas konden we de speelperiode niet verlengen, maar we hebben heel goed nieuws. Wegens het grote succes is de spektakelmusical in juni 2024 opnieuw te zien in Openluchttheater de Doolhof in Tegelen. Een groot deel van de cast, waaronder Buddy Vedder, Renée van Wegberg en Hein van der Heijden, keert terug.” 

Bijzonder

“Dit succes hadden we echt niet verwacht’, aldus directeur van De Maaspoort en producent, Leon Thommassen, “we hadden veel vertrouwen in het verhaal over het hoogwater in Limburg, de muziek van Rowwen Hèze als leidraad, een fantastische cast en band aangevuld met figuranten en achter de schermen een geweldig team. Maar het blijft spannend of het publiek geraakt gaat worden. Dat er dan uiteindelijk meer dan 65.000 mensen naar de musical zijn gekomen, is echt heel bijzonder!”

Het was Zondag in het Zuiden is van woensdag 5 juni tot en met zondag 30 juni 2024 te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.