Hockey Club Horst houdt stand tegen Arnhem

Horst Sport 4 juni 2024

Op zondag 2 juni stond de wedstrijd tegen de nummer twee, Arnhem, op het programma voor Hockey Club Horst. De mannen van Horst hadden wel wat goed te maken na de blamage van vorige week. Arnhem daarentegen kan met winst een grote stap zetten richting promotie naar de eerste klasse. Door dit alles beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Na wat gezeur vanuit Arnhem ging de wedstrijd dan van start op veld 2. Horst trok zich hier echter niets van aan en kreeg meteen de overhand in de wedstrijd. Door een aantal mooie combinaties van korte passes kreeg Horst een aantal grote kansen die helaas nog door de keeper gepareerd konden worden. De kansen van Horst bleven komen en dit resulteerde in een vrije schiet kans van Max in de cirkel, waarbij hij met een briljante stuiterbal de bal in de verre hoek legde. 1-0 voor Horst. Hierna leek Arnhem wakker geschud en gingen ze vol op de aanval. De Horster verdediging hield stand, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

In de rust werd even benadrukt dat we ons eigen spel moesten blijven spelen en niet mee moesten gaan in de hectiek vanuit de kant van Arnhem. De wedstrijd ging weer van start en zoals we al dachten gingen Arnhem door met aanvallen en na 10 minuten spelen werd de stand 1-1. De kansen van Arnhem bleven komen, maar door uitstekend keeperswerk van de ‘Man of the Match’ Ruben hield Horst stand. De eindstand bleef hierdoor 1-1.