_nuhadm_lvk heite soep

Horst hofleverancier voor LVK

Horst Carnaval 5 december 2022

Horst aan de Maas is dit jaar één van de hofleveranciers voor het Limburgs Vasteloavendleedjes Konkoer (LVK). Dat heeft de Stichting LVK bekend gemaakt. Naast Weert heeft Horst totaal 8 liedjes ingezonden voor het liedjesfestival.

Op 12 december worden de 60 halvefinalisten bekend gemaakt.

LVK in Venray

Op vrijdag 3 februari 2023 vindt in Venray, in samenwerking met de Vorstenraod Venray en L1, de 47e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer plaats. De Stichting LVK heeft hiervoor 161 inzendingen ontvangen. Dit zijn er 15 meer dan bij de ‘Corona-editie’ van vorig jaar, die gewonnen werd door het duo Bjorn en Mieke met het lied Âltied Ope.

Op zaterdag 10 december worden de 161 inzendingen beoordeeld door de vakjury. De juryleden beluisteren in groepen de liedjes. Ieder lied wordt door de vakjury twee keer beoordeeld. Uit Noord-Limburg komen 57 van de 161 liedjes, waarvan dus acht uit Horst aan de Maas.

In een speciale uitzending op L1 Radio worden op 12 december de halvefinalisten bekend gemaakt, die op 13, 20 en 27 januari strijden om een plekje in de finale in Venray.