Horster hockeyheren ruime zege tegen Civicum

Horst Sport 20 maart 2023

Het eerste herenteam van Hockey Club Horst mocht zondag een uitwedstrijd spelen tegen Civicum. Horst begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde al in minuut zes tot de 0-1 van Floris Janssen met een heerlijke backhand. Even later kwam Horst vijf minuten met een man minder te staan, waardoor de druk van Civicum groter werd.

Toch was de eerste kans voor Horst, die net niet verzilverd werd, hierna heeft Horst Civicum goed tegengehouden en speelde ze weer met 11 man. Snel daarna was het Janssen die een heerlijke solo liet zien en zichzelf vervolgens beloonde door deze er in te schieten.

Hierna bleef Horst domineren en kon Max Smedts ook de 0-3 binnentikken. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Civicum een strafcorner, die binnen werd gesleept. Eind eerste helft 1-3.

Tweede helft

Civicum kwam sterker uit de rust en was het voor Horst op dat moment vooral tegenhouden. Het vierde kwart begon Horst sterk en dat resulteerde in verschillende kansen. Uiteindelijk was het Smedts die een strafbal wist te benutten, 1-4. En hiermee kwam de wedstrijd tot een einde.