Horster hockeyheren trekken aan langste eind in wedstrijd tegen Gemert

Horst Sport 4 maart 2024

Afgelopen zondag stonden de eerste wedstrijden van de tweede seizoenshelft van het hockeyseizoen op het programma. Voor Horst Heren 1 stond er gelijk een kraker op het programma, aangezien ze in en tegen Gemert mochten aantreden.

Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten in het voordeel van Horst. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Legio kansen

De start van de wedstrijd was voor de mannen van Gemert, waarbij ze na zo’n 5 minuten spelen een 1-op-1 kans kregen. Deze kans werd echter niet verzilverd, door goed keeperswerk van de keeper van Horst. Nadat in de eerste fase van de wedstrijd Gemert de betere kansen kreeg, trok Horst het spel naar zich toe, resulterende in een legio of kansen welke eveneens niet verzilverd werden door Horst. Tot halverwege het tweede kwart, toen wist Horst de Gemertse doelman te passeren, via een strafcorner. De heren van Horst, trokken na het eerste doelpunt de wedstrijd nog verder naar zich toe, waardoor vlak voor rust de Gemertse doelman voor het tweede maal gepasseerd werd, waardoor Horst Heren 1 met een 0-2 voorsprong de rust ingingen.

Na rust gingen de mannen van Horst door met kansen creëren, echter werd er geen enkele maal het doel getroffen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Gemert een strafcorner, welke omgezet werd tot doelpunt (1-2). Er was echter, niet meer genoeg tijd voor de mannen van Gemert om een gelijkmakend doelpunt te forceren en dus trokken de mannen van Horst aan het langste eind.

Door de overwinning neemt Horst verder afstand van plaats 10. Aankomende zondag staat de tweede wedstrijd op het programma, waarbij Horst het thuis mag opnemen tegen Wijchen. Wat weer een spannende wedstrijd belooft te worden, gezien het feit dat beide ploegen evenveel punten hebben weten te behalen dit seizoen.