Horster Hockeymannen boeken eerste overwinning

Horst Sport 25 september 2023

In een spannende uitwedstrijd tegen Scoop uit Sittard, hebben de Horster hockeymannen afgelopen zondag hun allereerste overwinning van het seizoen geboekt. Met slechts één punt uit twee eerdere wedstrijden was de opdracht voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk: winnen!

Om kwart voor 3 weerklonk het eerste fluitsignaal, en beide teams begonnen fel aan het eerste kwart van de wedstrijd. Scoop koos ervoor om met een extra aanvaller te spelen, waardoor er veel ruimte op het middenveld werd blootgelegd. Horst maakte slim gebruik van deze ruimte, en met enig geluk belandde de bal na een schot tegen een speler van Scoop in het doel. De score was 0-1 in het voordeel van Horst.

Gevaarlijk

Ondanks het opportunistische spel van Scoop, dat in het eerste kwart nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker kwam, wist de Horster verdediging hun doel schoon te houden. Het tweede kwart was opnieuw voor Horst. Max Smedts bracht de bal voor het doel van Scoop, waar de keeper van de tegenstander de bal ongelukkig in zijn eigen doel tikte. De teams gingen de rust in bij een stand van 0-2, wat voor opluchting zorgde bij de Horster aanhang.

In het derde kwart wist Horst de voorsprong verder uit te bouwen. Scoop deed echter iets terug door uit een counter te scoren, waardoor de stand 1-2 werd. In een cruciaal moment dacht een speler van Scoop dat hij in het nabijgelegen Fortuna-stadion was beland, en kwam met twee benen vooruit op Sander Smets in, die zich in een scoringspositie bevond. De speler van Scoop kreeg een gele kaart, en Horst scoorde uit de resulterende strafbal de 1-3. Met een man meer op het veld voegde Horst nog een vierde goal toe aan het totaal, waardoor de score op 1-4 kwam.

Veiligstellen

Het laatste kwart van de wedstrijd stond in het teken van het veiligstellen van de eerste overwinning van het seizoen. Scoop wist echter nog eenmaal te scoren, wat resulteerde in een eindstand van 2-4 toen het laatste fluitsignaal klonk.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Venray op het programma, en de ploeg van coach Marc hoopt hier de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen.