Lynn Verberk uit Sevenum

Hosema haalt medailles op Limburgs Kampioenschap

Horst Sport 27 maart 2024

Afgelopen weekend vonden de eerste wedstrijden plaats in de strijd om de Limburgse titels in het turnen. Zowel op de meerkamp alsook in de teamwedstrijden konden in verschillende klasses medailles behaald worden. De wedstrijden vonden plaats in Oirsbeek, georganiseerd door turnclub Schinnen.

Hosema uit Horst aan de Maas behaalde meerdere medailles tijdens de wedstrijden.

Jeugd Supplement E

Op zaterdag waren als eerste aan de beurt de dames leeftijdscategorie Jeugd Supplement E. De dames waren fit en lieten mooie oefeningen zien op de vier onderdelen Brug, Vloer, Sprong en Balk. Irenee Hagenaar werd tiende, Amber Steeghs zevende en Sofie Trienekens veertiende. Op baan 2 turnde Floor van Kempen haar laatste meerkamp wedstrijd in de klasse Senior Supplement E. Zij eindigde op een mooie achtste plaats.

In wedstrijd 2 mochten de dames Categorie Jeugd Supplement F laten zien waarvoor ze hard getraind hebben; Indy Henraath werd twaalfde, Bente Kurvers vijftiende, Fay van Enckevort zestiende en Jenna Versleijen elfde. Lise Arts uit Horst ging er vandoor met de bronzen medaille.  

Supplement G

's Middags in wedstrijd 3 hadden acht dames zich geplaats voor deze Limburgse kampioenschappen in de Klasse Jeugd Supplement G. Het was een spannende wedstrijd met mooie oefeningen. Suus den Brok werd twaalfde, Suus Nellen elfde, Robien Buijssen zeventiende, Suze Angenheister vierde, Fajah Christeaens negentiende, Tess Vossen zevende en Jans van Kempen achtiende. Lissa Verberk turnde een hele stabiele wedstrijd en behaalde de tweede medaille op dit LK met een derde plek.

Als laatste op zaterdag in wedstrijd 4 turnden de dames Junior Supplement F door Lin van Kempen (13e), Guusje Driessen (24e) en Maud Beurskens (18e). Op de andere baan turnde Lara Cuppen uit America haar Meerkamp finale Senior Supplement D. Zij startte sterk op brug. Op balk turnde Cuppen zonder vallen, met wisselspagaat en salto halve draai als nieuw element. Vloer en sprong turnde ze stabiel. Zij behaalde een mooie tiende plek.

Op zondag om 8:00 uur in Zuid-Limburg stonden de dames van Supplement G Jeugd weer klaar voor hun teamfinale. Bij de teamfinales mogen er 6 turnster turnen en de drie hoogste uitslagen tellen. Jans van Kempen, Suze Angenheister, Suus Nellen en Suus den Brok hebben dit seizoen als team laten zien dat je samen heel sterk kunt zijn. Daar waar andere teams met zes turnsters waren, waren deze dames maar met vier. Eén wedstrijd hebben ze zelfs maar met drie geturnd. Deze LK wedstrijd turnden ze allemaal nette onderdelen. Op alle vier de onderdelen behaalden ze steeds weer drie hoge scores. Dit resulteerde in maar liefst twee zilveren medailles: tweede op dit LK en daarbij tweede van het hele seizoen.  

In wedstrijd 2 turnden de zusjes Robin & Lynn Verberk uit Sevenum. Zij zijn begin dit seizoen gevraagd om te komen trainen bij Platform Turnen Limburg. De tweeling is pas 10 jaar en trainen vijf keer per week. Ze turnden hun meerkamp finale in niveau 2, dit is het hoogste wat er in Limburg geturnd word. Lynn eindigde op een derde plek en Robin werd vierde.  

Op baan 2 stond het team van Supplement F klaar. De dames starten erg sterk op vloer met hoge punten. Sprong en Brug gingen ook goed. Het laatste onderdeel de balk blijft toch altijd spannen om de zenuwen onder controle te  houden. Er waren teveel wiebels en vallen waardoor ze de punten op dit toestel hebben laten liggen. Al met al een mooie wedstrijd en ze eindigden als vierde.  

Stabiele wedstrijden

Op zondag de laatste wedstrijd mochten in niveau 4 drie turnsters van Hosema hun meerkamp turnen. De tegenstand was groot, de turnsters van Hosema turnden stabiele wedstrijden. Jolien Hagenaar eindigde als twaalfde, Milou Heldens als vijftiende en Fenna Smedts twintigste.

Op baan 2 stond het team Lin, Indy, Guusje, Maud, Fiona en Kelsey klaar om hun teamfinale Supplement F te turnen. De dames starten op vloer met hoge punten. Op sprong en brug turnde ze strak waardoor ze de hoogste punten van de teams behaalde. Op balk wisten ze de zenuwen onder controle te houden, de eisen werden geteld en ze hadden vier stabiele balk oefeningen. Ze werden verdient Limburgs kampioen! Daarnaast behaalde ze een tweede plek als seizoenkampioen.