Hosema turnt eerste succesvolle plaatsingswedstrijd LK

Horst Sport 20 november 2023

Het wedstrijdseizoen voor gym- en turnvereniging Hosema is weer van start. De eerste plaatsingswedstrijd voor het LK turnen dames vond afgelopen weekend plaats in Panningen. De dames mochten voor de eerste keer de nieuwe turnwedstrijdpakjes dragen. En een nieuw seizoen is een groei in niveau wat resulteert op nieuwe uitdagingen en moeilijkere elementen. 

Iedere turnster laat op de onderdelen Balk, Vloer, Sprong en Brug zien in haar eigen niveau waarvoor ze hard getraind hebben.

Persoonlijke successen

Op zaterdag tijdens wedstrijd 1 startten er twee dames in Senior Divisie 4 met een sterk deelnemersveld. Deze dames hebben afgelopen tijd een snelle groei moeten doormaken, wat veel inzichten gaf. Lara Cuppen eindigde 21e en Saskia Minten een 28e plek. In wedstrijd 2 op zaterdag kwam Jill Drissen dit jaar uit in Junior Divisie 3. Op dit niveau word er gemiddeld minimaal 4 keer per week getraind, wat meteen resulteert in de moeilijkheid van de oefeningen. 

Drissen heeft hard gewerkt en behaalde een mooie 18e plek. Bij wedstrijd 3 mocht de Middenbouw Meiden Niveau 5 Sofie Munten, Ize Clabbers, Lisa Franssen, Didi Vissers, Denvi Buijssen en Eef Cuijpers aantreden. Voor Buijssen en Cuijpers was dit hun eerste officiĆ«le KNGU turnwedstrijd. De dames mochten meteen beginnen op Balk wat erg onzeker begon met een aantal vallen. De dames herpakte zich als team bij de andere toestellen. Ze werden als team tweede. 

Derde plek

Wedstrijd 4 mochten de dames die Supplement F turnen starten. Als team haalden ze een bronzen medaille, een mooie derde plek. Individueel waren de uitslagen: Indy Henraath 4e, Maud Beurkens 9e, Lin van Kempen 11e, Guusje Driessen 14e en Kelsey Philipsen. 

Op zondag bij wedstrijd 1 mocht Middenbouw Niveau 6 starten. Voor deze meiden was het allemaal hun eerste KNGU wedstrijd. Met wat zenuwen en vol ijver behaalde ze een mooie derde plek met het team. Individueel eindigde Pien Hanssen op een verdiende tweede plek. Sky Peeters werd 11e, Esmee Keijsers 18e en Fien Hoeijmakers 19e. Op de anders baan startte op zondagochtend Aniek Clabbers. Zij is gegroeid naar Divisie 2 wat veel uitdaging gaf en ze heeft hier hard voor gewerkt. Ze behaalde een knappe vijfde plek.  

De aftrap van het seizoen voor Hosema is geweest; een mooie start met inzichten om hard verder te werken aan doelen en uitdagingen voor de volgende wedstrijden.