volleybal

Hovoc behoudt tweede plek

Horst Sport 12 maart 2024

Zaterdag 9 maart nam Hovoc Dames 1 het in eigen zaal op tegen de dames van Havoc uit Haps. De inzet was hoog: Hovoc moest winnen om de tweede plek te behouden, terwijl Havoc deze positie juist over wilde nemen.

De eerste set begon sterk aan Horster zijde, met een aantal goede blokkeringen en aanvallen. Er werd hard gewerkt en goed samengespeeld, waardoor de dames een comfortabele voorsprong van een paar punten namen. Door een sterke service van Havoc wist de tegenstander iets dichterbij te komen, maar een time-out zorgde voor genoeg afleiding bij Havoc om de set te winnen met 25-22.

Servicefouten

Ook set twee begon goed, Hovoc had de smaak te pakken en liep langzaam uit. Met vijf punten voorsprong kon er relaxed gespeeld worden, dit werd alleen op momenten iets té letterlijk genomen. Havoc kwam door een aantal tactisch geplaatste ballen steeds dichterbij en de hoeveelheid servicefouten van de dames uit Horst maakten het voor de tegenstander nog gemakkelijker. De dames bleven wel alert en lieten vechtlust zien, waardoor de set tóch met 27-25 toch gewonnen werd.

Helaas is uit ervaring gebleken dat de derde set een lastige is, en ook zaterdag werd dit bevestigd. Havoc serveerde goed en speelde tactisch waardoor ze een voorsprong van 5 punten behaalden. Door foutjes aan Horster kant was de noodzaak om al snel de twee time-outs te benutten. De set leek al beslist maar de dames toonden weerbaarheid en wisten uiteindelijk nog redelijk bij te komen. Helaas was dit niet voldoende en ging met 21-25 deze set naar Havoc.

Zaak om de vierde set wel te winnen dus. Het begin was niet denderend en het leek een herhaling van set 3 te worden. Gelukkig wisten de dames het vuurtje aan te wakkeren, waardoor ze weer echt als team speelden en ging de service wat beter lopen. De achterstand van 7 punten werd omgedraaid in een voorsprong en uiteindelijk setwinst met 25-21.

Tweede plek

Dit betekent dat Hovoc nog steeds op de tweede plek staat en dus nog volop in de race is voor promotie. De volgende wedstrijden zullen wederom erg spannend zijn en we hebben jullie support hard nodig. Tot 23 maart om 19:30 uur in de Dendron Sporthal!