Hovoc Dames 1 minstens één week koploper in Tweede Divisie

Horst Sport 2 oktober 2023

Na de winst van afgelopen zaterdag in het verre Tilburg, mochten de dames van Hovoc Dames 1 eindelijk de eerste thuiswedstrijd spelen. Hier hadden ze allemaal lang naar uitgekeken, en het Horster publiek was uiteraard present om Hovoc naar de overwinning te juichen. Deze week namen de dames uit Horst het op tegen ODI Dames 1.

Na een redelijk chaotische voorbereiding en op de valreep een nieuwe aanwinst voor het team (oude bekende Fenne Lommen), die deze week de knoop heeft doorgehakt om zich bij Hovoc te voegen, begonnen de Dames aan de wedstrijd. Met een nieuwe tactiek, gebaseerd op de psychologische wetenschap gingen de Tigers als een écht team de strijd aan.

Scherp en agressief

Vanaf set 1 waren de meiden scherp, stabiel én agressief. De servicedruk was zeer goed en de tegenstander had moeite met het onder controle krijgen van de servicepass. Dit zorgde voor veel oplosballen vanuit de tegenstander, waardoor Horst de aanval steeds weer kon opbouwen. De set eindigde in een overtuigende 25-9 voor Horst.

Hovoc was vastberaden het niveau vast te houden in de 2e set. Door een technische storing bij de wedstrijdleiding moesten de Dames echter even wachten aan het begin van de set. Dit haalde de meiden even uit de concentratie, waardoor ze in het begin van de set een aantal puntjes lieten liggen. Er was uiteraard niks aan de hand, want het niveau werd na een time-out van coach Björn Coenders weer direct hersteld, en de dames sleepten de set binnen met een stand van 25-14.

Aan set 3 hoeven ook niet heel veel woorden vuil worden gemaakt. De kernwoorden "stabiliteit", "teamspirit" en "servicedruk" bleven de belangrijkste aspecten van ook deze set en het resulteerde in een dikke winst voor Hovoc, met een stand van opnieuw 25-9.

Moeilijk

In set 4 had Horst het moeilijker, en het is nog onduidelijk waardoor dit kwam. Noem het concentratieverlies, noem het nalatigheid, het maakt niet uit. Ondanks dat de dames achterstonden bleven ze vechten. Tot het einde van de set bleef het spannend welk team aan het langste eind zou gaan trekken. Tóch pakte Hovoc in extremis de laatste set, met een stand van 25-23.

Zo wint Hovoc de wedstrijd met 4-0 en mogen de dames trots zijn op de prestatie die ze in de eigen Dendron Sporthal hebben laten zien. Volgende week mogen de meiden weer in de thuishal spelen. Hier gaan ze het opnemen tegen de Eindhovense studentes van Hajraa Dames 1.