volleybal

Hovoc-heren een offday; volleybaldames winnen

Horst Sport 30 oktober 2023

Zaterdag 28 oktober reisde Hovoc Heren 1 af naar het Brabantse Berlicum. Hier werd het opgenomen tegen Hands-Up HS1. Hovoc, dat vooraf vierde stond op de ranglijst met 13 punten, kent een goede start van het seizoen en ging met goede moed de wedstrijd aan tegen het altijd lastige Hands-Up.

Set 1 werd moeizaam begonnen. Hovoc wist op hun side-outs te scoren, maar er was veel chaos in de rally's. Gelukkig voor de Hôrster mannen had Hands up ook problemen met hun eigen spel. Op een stand van 8-7 voor Hands-Up werd het gat geslagen door Hovoc. Horst speelde niet hun beste spel, maar het was genoeg om de tegenstander te overklassen. 19-25 setwinst.

Helemaal kwijt

Ineens was Heren 1 het helemaal kwijt in set 2. De passing was niet meer op orde, aanvallen werden wild uitgeslagen en Hands-Up werd steeds brutaler. Op een stand van 10-4 voor Hands-Up begon coach Pim Janssen te wisselen. Helaas was de achterstand te groot, waardoor ook dit het verschil niet meer kon maken. Set 2 ging verloren met 25-17.

In set 3 herpakten de Hôrster mannen zich weer, maar het niveau dat de afgelopen weken behaald werd, bleef nu achterwege. Set 3 leek erg veel op set 1. Aan het begin van de set gingen beide ploegen gelijk op, maar toch liet Hovoc zien waarom ze de betere ploeg waren. De heren wisten boven de 20 het hoofd koel te houden en wonnen de set 3 daardoor met 20-25. In set 4 kwam Hovoc weer snel op achterstand. Hands-Up wist dat ze het op kwaliteit niet konden winnen, en daardoor ontstond frustratie richting de scheidsrechter en werd er het een en ander onder het net door geroepen. Hovoc raakte hierin meegesleurd en begon zich ook te ergeren aan de onsportieve tegenstander. Op een stand van 18-18 raakte Horst het ineens kwijt. Er werd laf aangevallen met weinig kracht en ook werden er twee directe fouten in de passing gemaakt. Hovoc wist niet bij de wedstrijd te blijven, en Hands-Up wist de vierde set te winnen met 25-22.

Offday

In set 5 waren de frustraties nog zichtbaar. Horst hield zich bezig met andere dingen dan volleybal en was bang om de fouten te maken. Toch bleef het gelijk opgaan met Hands-Up. Helaas maakten twee directe fouten in de aanval het verschil en ging Hands-Up er met de winst vandoor: 15-12. Een duidelijke offday voor het jonge team uit Horst. Hovoc, dat meer kwaliteit leek te bezitten dan de mannen uit Berlicum, liet het liggen op frustraties. Horst werd meegesleurd in het spel van Hands-Up, precies wat de tegenstander voor ogen leek te hebben. Een groot leerpunt voor Hovoc Heren 1.

Aankomende zaterdag speelt Hovoc Heren 1 thuis tegen AVVA HS1. Tegen de ploeg uit Ameide hebben heeft Hovoc nog wat goed te maken, aangezien de P/D-wedstrijd tegen dit team vorig jaar verloren ging.

Dames

Afgelopen zaterdag hebben de Horster dames van Hovoc weer een wedstrijd gespeeld op het thuishonk in de Dendron Sporthal. Dit keer werden zij gesteund door twee mini-tigers: speelsters van de week Isa en Eef. Zij kwamen voor Hovoc de eerste twee punten maken en stonden als twee échte mascottes langs het veld. Met het enthousiasme van deze twee dames moest het wel goed komen vandaag. De tegenstander die zaterdag op het programma stond was Ledûb Dames 2.

Met een korte, maar krachtige voorbespreking en de bekerwedstrijd tegen het eerste team van Ledûb van afgelopen zaterdag nog in het achterhoofd, zijn de dames het veld op gegaan. De wedstrijd startte met een punt voor Hovoc, dat meteen lekker begon en de sfeer goed te pakken had. De meiden probeerden vanuit hier meteen een voorsprong te pakken, maar het bleek deze set vrij gelijk op te gaan. Hovoc had het idee dat ze de set makkelijk gingen binnenslepen, maar de setstanden laten zien dat de eerste set wel degelijk spannend verliep. Uiteindelijk wist Hovoc de set met een eindstand van 25-21 binnen te halen. Niet heel overtuigend, maar natuurlijk wel voldoende.

Horst sprak voor de tweede set af dat de puntjes op de i zouden worden gezet en er geen onnodige ballen meer op de grond zouden vallen. In het begin van de set waren de teams aan elkaar gewaagd, maar vanaf de 4-4 begon Horst een flinke voorsprong op te bouwen op de meiden uit Budel. Deze voorsprong werd behouden en de set eindigde met 25-14 voor Hovoc. Echt goed aan het volleyballen was Hovoc niet, maar er was wel enthousiasme, sfeer en zelfverzekerdheid te voelen bij de dames. Dit maakte dat er toch punten werden gescoord en er geen enkel moment sprake was van twijfel in het veld. Zo kwamen de dames in set 3 met 7-10 achter, maar wisten ze deze set winnend af te sluiten met een overtuigende stand van 25-17. Ook de laatste set werd eenvoudig gewonnen, deze keer met 25-16.

Tweede plek

Horst wint hiermee de wedstrijd met een eindstand van 4-0 voor Hovoc. Het hoge niveau van andere wedstrijden werd niet gehaald, maar de winst en de 5 punten werden binnengesleept. Hiermee vindt het team zichzelf momenteel terug op een mooie tweede plek in de tweede divisie. Volgende week spelen de dames in Eindhoven tegen VCE/PSV Dames 1. Hier hopen zij weer een mooie wedstrijd neer te kunnen zetten.