volleybal

Hovoc pakt overwinning op nummer vier

Horst Sport 3 april 2023

Zaterdag 1 april werd er voor de volleybalheren van Hovoc in de eigen Dendron Sporthal gespeeld tegen Volley2B uit Bergschenhoek. Volley2B bezet de vierdee plek in de Tweede Divisie D. Hovoc staat nog altijd net veilig op plek 9.

In set 1 moest Hovoc Heren 1 duidelijk wakker worden. Geen enkele bal werd verdedigd, aanvalskansen bleven onbenut en Volley2B leek af te stomen op een dikke 0-4 winst. In set 1 kwam Heren 1 er niet aan te pas, 11-25 verlies.

Verandering in basis

In set 2 had coach Pim Janssen de basis veranderd. Luuk Gooren, Mike Gooren en Niels Keijsers kwamen in het veld en dit wierp ook meteen zijn vruchten af. Hovoc pakte meteen vroeg de voorsprong met 4 punten door de krachtige aanvallen van Jorn Hermsen en Niels Keijsers. Heren 1 gaf Volley2B nog een beetje ruimte om terug te knokken maar wist zich vast te klampen aan de tweede set: 25-23 winst.

In set 3 deden de heren er nog een schepje bovenop. De pass-lijn van libero Stijn Slots stond zeer stabiel waardoor Luuk Gooren de bal keurig kon verdelen. Twee aces van Jorn Hermsen en Kris Welles brachten Hovoc op een voorsprong van 20-11. Volley2B kreeg alweer de ruimte om het Hovoc lastig te maken, maar toch bleven ze stabiel druk leveren, 25-22 winst.

Hovoc Heren 1 speelde een goede wedstrijd en nam geen genoegen met 2 punten. Volley2B had hun opstelling gewijzigd in set 4, wat zijn vruchten afworp. Hovoc maakte aan hun kant meer eigen fouten, waardoor Volley2B een voorsprong van 2 punten pakte. In de slotfase van de set voerde Heren 1 de druk op waardoor Volley2B meer fouten maakte. Op een stand van 25-24 kwam Job Willems in het veld voor de service en scoorde direct een ace, waardoor Hovoc de 3-1 winst uitbundig kon gaan vieren.

Plek 9 verdedigen

Deze 4 punten zijn cruciaal voor de strijd om plek 9, aangezien de directe concurrent in VC Landgraaf, afgelopen zondag van Volley2B wist te winnen met 4-0. Hovoc staat met 20 wedstrijden op 34 punten, Landgraaf op 38. Aankomende zaterdag wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld, ditmaal tegen de nummer 12: Nuvoc HS1. Een 4-0 overwinning is bijna noodzakelijk om plek 9 nog te veroveren