Huisartsenpraktijk Nieuw Huys doet mee aan Nationale Diabetes Challenge

Horst Algemeen 28 april 2023

Huisartsenpraktijk Nieuw Huys doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2023. Vanaf 3 mei wandelen medewerkers elke woensdag, tien weken lang, samen met een groep patiënten en professionals door de buurt. 

Wil je ervaren wat wandelen voor je lichaam en geest doet, je fitter voelen en ben je patiënt in deze praktijk? De huisartsenpraktijk nodigt je dan van harte uit om mee te wandelen.

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Binnen de praktijk is de challenge in een iets ander jasje gestoken. 

Wandelchallenge

‘’Wij vinden het belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier ervaren wat wandelen voor hun gezondheid doet. Daarom gebruiken we niet de naam Nationale Diabetes Challenge maar de Wandelchallenge. Dit betekent dat alle patiënten, met en zonder diabetes, mee kunnen wandelen. We doen dit samen met de professionals die in de buurt actief zijn. Hierbij valt te denken aan fysiotherapeuten, ergotherapeuten, podotherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches en de beweegmakelaar van de gemeente’’.

Start

Op woensdag 3 mei om 16.30 uur start de eerste wandeling bij Huisartsenpraktijk Nieuw Huys. Er wordt rekening gehouden met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 1, 3 of 5 kilometer. De laatste wandeling staat gepland op 5 Juli. 

Meld je aan voor de bijeenkomst door je gegevens achter te laten door hier te klikken.