Ideeën Kinderraad worden door gemeente overgenomen en uitgevoerd

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Politiek 17 april 2024

De gemeente Horst aan de Maas gaat de drie projecten die door de kinderraad dit jaar zijn voorgesteld uitvoeren. Dat zegde wethouder Elbert Joosten woensdagmiddag tijdens de laatste kinderraadvergadering toe.

Zo stelde de kinderraad voor om bij de basisscholen in Grubbenvorst zebrapaden aan te leggen.

QR codes natuur & milieu

Bij alle bassischolen in de gemeente liggen zebrapaden, behalve bij de twee scholen in Grubbenvorst. Daarvoor gaat de gemeente nu ook een zebrapad aanleggen. 

Ook stelde de Kinderraad voor om door de gehele gemeente een QR-code-speurtocht te maken met leuke opdrachten en nuttige informatie, waarbij in ieder dorp iets is te doen dat te maken heeft met natuur, milieu en groen. Wethouder Joosten heeft toegezegd mee te werken aan het maken van de QR-bordjes die verspreid over de gemeente geplaatst gaan worden.

Beeld van geluk

De gemeente gaat ook meewerken aan het idee om een 'beeld van geluk' in iedere kern van de gemeente te plaatsen. Het idee is vergelijkbaar met de 'Stille Strijd' die momenteel voor 't Gasthoês is geplaatst. Het 'beeld van geluk' is bedoeld voor kinderen die eenzaam zijn.

Tijdens de laatste kinderraadvergadering van dit schooljaar presenteerden de werkgroepen hun ideeën. Ook werd er afscheid genomen van de huidige kinderraad door kinderburgemeester Lyla Kauffeld.