IN BEELD : wolf loopt tussen paarden in wei Swolgen

Swolgen In beeld 24 augustus 2022

Er is een wolf gespot In Swolgen. René Poels, van ‘Stal de Leygraaf’ zag hem maandag in zijn wei aan de Donkstraat en maakte een filmpje.

"Ik was beregeningsbuizen en de sproei-installatie aan het verzetten”, vertelt Poels over zijn ontmoeting. “Opeens schrokken mijn paarden en zag ik een wolf naar het einde van de wei richting de heg naar straat rennen”. René bedacht zich geen moment en maakte met zijn telefoon snel beelden van het dier. 
 

Hond

Poels weet zeker dat het een wolf was. “Het was zeker geen hond, ik heb het filmpje aan een jager hier in dorp laten zien, : dat kan niet missen." Zijn paarden waren in ieder geval niet bang.”Nee, die gingen achter de wolf aan’’.

 

Neemt toe

Het aantal wolven in Nederland neemt nog steeds toe. In de periode van 17 februari tot en met 30 april 2022 is de aanwezigheid van een aantal gevestigde wolven wederom vastgesteld in Nederland. Zo zijn er eind april Dna-sporen van een mannetjeswolf gevonden in Well, aldus BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder andere wolvenschade afhandelt.

Druk op hieronder om het filmpje te bekijken
 

Knop