In Memoriam: Jan Custers uit Swolgen

Meerlo Swolgen Algemeen 15 november 2023

Afgelopen vrijdag is Jan Custers uit Swolgen op 94-jarige leeftijd overleden. Jan is een van de drijvende krachten van Ponyclub Rijdt Met Beleid Meerlo. In 1956 werd Custers commandant van de ponyclub en beleefde zijn grootste hoogtepunt in 1975 met het NKB kampioenschap met het 8-tal klasse zwaar in Rossum.

Unieke prestatie

In 1977 nam Jan de Ponyclub van Meerlo onder zijn hoede en reeg de successen aaneen. Uniek was de trilogie waarbij drie 8-tallen van Meerlo Limburgs kampioen werden. In 1993 werd Jan Koninklijk onderscheiden, en in 2006 werd de Swolgenaar in het zonnetje gezet omdat hij 50 jaar commandant was bij Rijdt met Beleid. Jan bleef les geven en wist in 2016 wederom een 4-tal kampioen te maken. Een kroon op zijn 60 jaar commandant zijn van de ruiters uit Meerlo, een unieke prestatie. 

Dankbaar

De uitvaart van Jan was woensdag. Met paard en wagen is hij naar zijn laatste rustplaats in Swolgen gebracht. Voorzitter Jan Janssen van de Ruiterclub: ‘’Een unieke persoonlijkheid is heen gegaan. We zijn zeer dankbaar voor alles wat Jan voor onze vereniging betekende, Jan was en blijft Rijdt met Beleid’’.