Infoavond nieuwbouw pompstation Lottum

Lottum Algemeen 17 november 2023

Het drinkwaterstation in Lottum is toe aan vervanging. Het pompstation produceert drinkwater voor zo'n 30 duizend inwoners in Venray, Bergen en Horst aan de Maas. Het pompstation en de grondwaterputten zijn aan renovatie dan wel nieuwbouw toe. 

Ondanks dat het station in de loop van de jaren enkele keren is gerenoveerd, zijn het gebouw en de winputten aan vervanging dan wel renovatie toe. 

Winputten

WML gaat fasegewijs nieuwe winputten boren, een deel van de installatie renoveren en op hetzelfde terrein een nieuw pompstation bouwen. Dit alles om een duurzame en betrouwbare drinkwatervoorziening voor de toekomst te kunnen blijven garanderen. De werkzaamheden zijn inmddels gestart en duren naar verwachting tot eind 2026.

Informatieavond 28 november

Op dinsdag 28 november om 19:00 uur organiseert WML voor omwonenden en andere geïnteresseerden een informatieavond over de plannen met betrekking tot de nieuwbouw. Die vindt plaats in Het Brouwershuis, Veerweg 15 in Broekhuizen. Daar worden de plannen toegelicht en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden vóór 24 november via een aanmeldformulier.