Informatieavond over nieuwe inrichting voormalig provinciale weg N554

Meerlo Tienray Algemeen 12 december 2023

De gemeente presenteert woensdagavond het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de voormalig provinciale weg de N554, die door Meerlo en Tienray loopt. Het gaat om de Spoorstraat, de Kloosterstraat, de Tienrayseweg, de Hoofdstraat en het Moleneind. 

In het nieuwe ontwerp, dat tijdens de informatie toegelicht wordt, staat het verbeteren van de verkeersveiligheid centraal. 

Nieuw ontwerp 

Wethouder Kuipers: “Afgelopen maanden hebben de collega’s van verkeer samen met de dorpsraden Meerlo en Tienray gewerkt aan het nieuwe ontwerp voor het zuidelijk deel van de N554.  Een plan dat bijdraagt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe andere inwoners de plannen voor de nieuwe inrichting ervaren. Eventuele inbreng kunnen we nog meegenomen naar het definitieve ontwerp. Met dit ontwerp hopen we volgend jaar dan ook te kunnen starten met de herinrichting”

Presentatie

Tijdens de informatieavond wordt het nieuwe ontwerp gepresenteerd. Na de presentatie van het voorlopig ontwerp zal er in kleinere groepjes worden gepraat over het ontwerp. Deze inbreng neemt de gemeente de komende tijd mee bij het definitief maken van het ontwerp. Als alles volgens plan verloopt zal er na de zomer van 2024 gestart worden  met de herinrichting. 

Aanmelden

Aanmelden kan via www.horstaandemaas.nl/informatieavond-n554  De avond vindt plaats in het Parochiehuis, Bernadettelaan 10 in Tienray. Iedereen is vanaf 19:00 uur van harte welkom. De presentatie start om 19:30 uur en de avond is ongeveer om 21:00 uur afgelopen.