Informatiebijeenkomst volgende fase gebiedsontwikkeling Vierwaarden

Grubbenvorst Lottum Algemeen 20 maart 2024

Gebiedsontwikkeling Vierwaarden gaat een nieuwe fase van de verkenning in. De afgelopen periode heeft het Waterschap Limburg samen met betrokkenen verschillende oplossingsrichtingen in beeld gebracht. 

Op dinsdag 2 april organiseren zij in Lottum een informatiebijeenkomst waarin er wordt toegelicht welke oplossingsrichtingen er verder worden onderzocht.

Mogelijke oplossingsrichtingen

Door de inbreng van betrokkenen weet WML steeds beter welke oplossingsrichtingen ze verder willen onderzoeken. Dit is beschreven in een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). In de NRD staat ook welke milieueffecten er in de verdere verkenning worden onderzocht, zoals bijvoorbeeld de invloed op water, bodem en leefomgeving . Het document legt daarmee een basis voor de milieueffectrapportage (MER). Na de onderzoeken uit de MER wordt er pas een keuze gemaakt tussen de mogelijke oplossingsrichtingen.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gekeken naar de mogelijke oplossingsrichtingen, wat een NRD precies is én hoe men hierop kan reageren. Daarnaast wordt er meer verteld over de volgende stap in de verkenning. De bijeenkomst vindt plaats in de Smetenhof in Lottum.

De inloop is vanaf 19:15 uur. De informatiebijeenkomst begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.