Doorbreken nooddijk Ooijen door Carla Brugman (18 mei 2020) (2)

Inloopmomenten hoogwaterveiligheid, natuur en recreatieve ontwikkeling in Lottum en Grubbenvorst

Grubbenvorst Lottum Algemeen 28 september 2023

Begin oktober organiseert Waterschap Limburg namens zes samenwerkende overheden inloopmomenten voor gebiedsontwikkeling Vierwaarden in Lottum en Grubbenvorst. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen dan vragen stellen en oplossingen aandragen.

Het gebied aan beide zijden van de Maas moet nu en in de toekomst beschermd worden tegen hoogwater. Hiervoor moeten de dijken versterkt worden, maar de Maas moet ook voldoende ruimte krijgen om water af te voeren. Een tegenstrijdige en complexe situatie, waar project Vierwaarden een oplossing voor zoekt. Daarbij zijn er naast hoogwaterveiligheid ook andere doelen. Denk hierbij aan het versterken van natuur en landschap en het verbeteren van recreatiemogelijkheden.

Inloopmomenten

Lottum en Grubbenvorst zijn twee van de projectgebieden van project Vierwaarden. We organiseren inloopmomenten voor betrokkenen die in gesprek willen met leden van het projectteam. Heeft u vragen of ideeën over het project? Kom langs bij één van de inloopmomenten! U kunt zonder afspraak binnenlopen tussen 14:00 uur – 18:00 uur. In september werden er ook inloopmomenten in de projectgebieden in gemeente Venlo georganiseerd.

Lottum: 5 oktober 2023 (locatie: De Smetenhof)
Grubbenvorst: 9 oktober 2023 (locatie: MFC ‘t Haeren