Inwoners Kronenberg niet tegen uitbreidingsplannen Toverland, maar willen wel strakkere regels

Evertsoord Kronenberg Algemeen 30 januari 2024

Het dorp Kronenberg is niet tegen de uitbreidingsplannen van attractiepark Toverland, maar er moeten wel minder vrijheden komen. Dat bleek maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst van de dorpsraad over de uitbreiding van Toverland. Zo'n tachtig omwonenden waren aanwezig in de Torrekoel.

Toverland wil groeien naar 3,7 miljoen bezoekers per jaar. Daarvoor wil het park uitbreiden met nieuwe themagebieden, attracties en overnachtingsplekken.

Strakkere regels

De werkgroep Toverland van de dorpsraad is niet tegen de plannen, maar wil strakkere regels in onder andere licht en geluid en een verbod op vuurwerkshows. Ook vreest men voor de verkeerstoename, met name op de Middenpeelweg. Er staan volgens de bewoners nu al regelmatig files. Minister Harbers van Infrastructuur heeft aan de gemeente Horst aan de Maas zijn zorgen geuit om de uitbreidingsplannen van onder andere Toverland en Equestrian Centre De Peelbergen. 

Lees ook: Minister van Infrastructuur uit zorgen om uitbreidingsplannen gebied De Peelbergen

 
Verdeeld

Toch zijn de meningen van de Kronenbergers verdeeld. Enerzijds ervaren sommige inwoners overlast van het park door het geluid van de attracties. Anderzijds wordt er door sommige inwoners ook plezier ervaren. 

Lees ook: Toverland wil eigen vakantieresort openen in 2024