Irene Apon-Vissers maakt boek om kinderen te leren omgaan met rouw en verlies

Horst Grubbenvorst Cultuur 2 februari 2024

Irene Apon-Vissers uit Grubbenvorst heeft een prentenboek gemaakt om kinderen te leren omgaan met rouw en verlies. Komende zondag 4 februari wordt het boek gepresenteerd in 't Gasthoês in Horst. 

Het boek, 'Tommies Nieuwe Normaal’, is vanaf die dag ook te leen bij BiblioNu. Irene zal een stukje voorlezen uit haar boek en kinderen kunnen ook knutselen. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven deze ochtend. 

Adviseur

Irene Apon is adviseur op het gebied van rouwverwerking bij kinderen en leerkracht in het (speciaal)basisonderwijs. Ze begeleidt scholen om kinderen te leren omgaan met verlies en te praten over hun gevoelens. Want je krijgt maar één kans om passend te reageren op een sterfgeval op of rondom de school. 

Verhaal

Het verhaal biedt allerlei aanknopingspunten om met kinderen in gesprek te raken over verlies en verdriet. Tommie is verdrietig, zijn vader was ziek en is doodgegaan. Stomme dood! Boos springt Tommie op zijn bootje. Daar is hij de baas. Hij mag er schreeuwen en huilen. En als hij zijn ogen dichtdoet, dan ziet hij papa gewoon nog… Kom luisteren naar het verhaal over Tommie. 

De boekpresentatie vindt zondag vanaf 10.45 uur plaats op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Horst. Er is een open inloop.