Jack-Poels-persfoto-3-Han-Ernest-e1584432882359-1024x612

Jack Poels schrijft nieuwjaarsgedicht voor Limburg

America Cultuur 11 december 2023

In 2024 is het de 25e keer, dat een Limburgse dichter het ‘Jaarwisselingsgedicht’ schrijft voor het Letterkundig Centrum Limburg. In 2000 werd het eerste gedicht geschreven door Leo Herberghs ter gelegenheid van de eeuwwisseling en dat had de titel ‘Het is tijd’. 

Nu met het vijfentwintigste gedicht is het een mooie gelegenheid voor een feestje ter gelegenheid van dit ‘Zilveren gedicht’. 

Jack Poels

Jack Poels van Rowwen Hèze schrijft dit jaar het nieuwjaarsgedicht voor heel Limburg. Op zondag 17 december is iedere poëzieliefhebber van harte welkom om de aanbieding  van het eerste ‘Zilveren gedicht’ aan de Limburgs gedeputeerde voor cultuur, Jasper Kuntzelaers, bij te wonen. Deze ceremonie vindt plaats bij Boekhandel Koops, Klaasstraat 17 in Venlo. De aanvang is om 14.00 uur.

Drie dichters treden die middag op: Lena Claessen uit Roermond. Winnares van de Eerste prijs Taal, van Kunstbende Limburg 2023’; Jordi Lammers (geboren in Venray) uit Nijmegen. Winnaar van de schrijfwedstrijd Write Now 2020 en de Nijmeegse Literatuurprijs 2018 en Sef Derkx, de stadsdichter van Venlo. Muzikale verhalenverteller Ton Custers uit Roermond speelt en zingt de optredens van de dichters muzikaal aan elkaar.

Vanaf maandag 18 december is het Zilveren gedicht, zolang de voorraad strekt, op vele plaatsen in Limburg gratis af te halen. In Horst bij BiblioNu in ´t Gasthoês.