Jeugdteams O13 tot en met O19 America, Hegelsom en Meterik vanaf nieuwe seizoen samen

America Hegelsom Meterik Sport 31 januari 2024

De jeugdafdelingen in de bovenbouw van de voetbalclubs in America, Meterik en Hegelsom gaan vanaf het nieuwe voetbalseizoen samen. De clubs werkten al samen, maar gaan de teams Onder 13 tot en met Onder 19 nu samenvoegen.

"De organisaties en met name de technische commissie zullen samensmelten tot één, waardoor we sneller en beter beslissingen kunnen nemen voor het  welzijn van de spelers en de verenigingen", aldus Giel Muysers van SJO America-Meterik, het samenwerkingsverband tussen AVV America en RKSV Meterik.

Onderbouw blijft afzonderlijk

De samenvoeging heeft alleen betrekking op de bovenbouw, benadrukt Muysers. "Bij de onderbouw verloopt momenteel de invulling van 8- en 6-tallen in deze leeftijdscategorieën goed binnen de afzonderlijke verenigingen SJO America-Meterik en VV Hegelsom." 

Nieuw tenue en logo

Vanaf het nieuwe seizoen zullen alle teams van JO13 tot en met JO19 in het nieuw gestoken worden. Ook zal er vanaf het nieuwe seizoen een nieuw gezamenlijk logo worden geïntroduceerd. Verder zal er nog beter pragmatisch gekeken worden naar de locatiekeuze per leeftijdscategorie. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen aan de groei en ontwikkeling van onze jeugdspelers, en hierdoor ook zal leiden tot meer sportplezier bij spelers en kaderleden", aldus Martijn Wismans van VV Hegelsom.