Jonge kinderen uit Horst aan de Maas meer laten bewegen door Sportspeeltuin

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Sport 29 augustus 2023

Dankzij de nieuwe sporthal in Meterik zijn er ook nieuwe mogelijkheden. Vanaf 9 september wordt er gestart met een sportspeeltuin voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Onder leiding van sportdocenten Lisanne Schreurs en Stijn Jenneskens komt er een breed sport- en beweegaanbod. 

Het doel is om kinderen uit Horst aan de Maas veelzijdig te laten bewegen, maar ook gerichter voor een toekomstige sport te kiezen op basis van ervaringen en talenten. In samenwerking met VC Trivia, SJO America-Meterik en Negen wordt dit project vorm gegeven.  

Zaterdagmorgen

De sportspeeltuin vindt plaats op 30 zaterdagochtenden van 9:00 tot 10:00 uur in de periode van 9 september tot en met 25 mei 2024. Er zal vooral binnen gesport worden in de sportaccommodatie aan de Speulhofsbaan in Meterik. Maar mogelijk in de toekomst zal er ook buiten rondom de sporthal activiteiten plaatsvinden. Volgens initiatiefneemster Miriam van der Heijden uit Meterik worden de sportlessen heel breed opgepakt. De kinderen maken kennis met alle bewegingsvormen. 

De contributie voor deze 30 lessen is 60 euro. Iedereen uit Horst aan de Maas kan zich aanmelden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://sportspeeltuinhadm.nl  Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen.

Video: Omroep Horst aan de Maas