Jonge Meerlonaren redden drenkeling op camping Frankrijk

Meerlo Algemeen 16 augustus 2023

Terwijl de familie van Lieshout uit Meerlo op een camping in het Franse Berny- Rivière geniet van een welverdiende vakantie, krijgt hun verblijf daar een bijzondere wending. De jongens van het gezin, Noud van 9, en Binck van 6 jaar zagen maandag plotseling een man op de bodem van het zwembad liggen. Ze bedenken zich geen moment en rennen naar hun vader voor hulp. 

Springt

Vader René bedenkt zich geen moment en springt het water in en trekt de drenkeling, die geen teken van leven geeft, uit het water. Omstanders helpen hem om de jongeman het water uit te krijgen en leggen de hem op zijn zij. Hulpdiensten hebben het slachtoffer met hartslag vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. 

Helden

Familie van de drenkeling vertelden dat de man, van Engelse komaf, een epileptische aanval heeft gehad. Hij had zijn tong ingeslikt. Dankzij hulp van de twee helden maakt de man het naar omstandigheden goed.

Een dag na het ongeval gaat het redelijk goed met de Engelsman. De man is nu van de intensive care af en gaat langzaam aan beter. "De manager net gesproken", vertelt vader René aan NU Horst aan de Maas. "Hij bedankte ons namens de camping. Vanavond mogen we gaan bowlen. En hij gaat kijken wat hij nog meer voor ons kan doen."

Screenshot_20230816-064904_Outlook.jpg