Jongens doen opmerkelijke vondst in beek Tienray

Tienray 112 11 juli 2023

Twee 13-jarige jongens hebben in een beek in Tienray een opmerkelijke vondst gedaan. Ze hebben een plastic zakje gevonden met hierin drie mobiele telefoons en identiteitsdocumenten die al twee jaar geleden vermist zijn geraakt. Dat meldt Politie Basisteam Horst, Peel en Maas op social media.  

Melding

De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van de vondst. Normaliter worden gevonden voorwerpen afgehandeld door de gemeente, echter omdat een vermissing of drenkeling in eerste instantie niet kon worden uitgesloten is de politie meteen ter plaatse gegaan. Daar aangekomen werd de agenten een zakje met hierin drie mobiele telefoons en identiteitsdocumenten overhandigd.

Kanotocht 

Na enig speurwerk en contact met de ouders van de jongedames op wiens naam de documenten stonden, bleek dat het zakje met spullen al twee jaar geleden vermist was geraakt. Het zakje is  tijdens een kanotocht in het water beland. Een zoektocht, waarbij zelfs sportduikers werden ingezet, leverde destijds niks op. Ondanks het feit dat twee jaar op de bodem van de beek liggen de telefoons geen goed heeft gedaan, kunnen de gevonden spullen binnenkort worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.