_nuhadm_paard

Jubileumweekend voor 125 jaar H.V. Bucephalus Sevenum

Sevenum Sport 19 september 2023

In 2023 bestaat de Sevenumse ruiterclub Bucephalus maar liefst 125 jaar. Samen met RV Wilhelmina uit het Brabantse Gilze mogen ze zich de oudste rijvereniging van Nederland noemen.

De vereniging is opgericht op 27 mei 1898, waarbij de aanleiding bestond uit een bezoek van de Gouverneur, die aan de dorpsgrens werd welkom geheten door een aantal Sevenumse jongeren te paard. Tijdens de ‘evaluatie’ van deze gelegenheid, werd besloten om een rijvereniging op te richten.

Vooruitstrevend

Door de jaren heen is gebleken dat de vereniging als zeer vooruitstrevend omschreven mag worden. Eind jaren ’50 had men een primeur door het samenstellen van een damesteam, hetgeen op dat moment behoorlijk revolutionair was in het katholieke zuiden. In 2010 werd voor het eerst een gemengd Concours Hippique georganiseerd: pony’s en paarden tegelijkertijd op hetzelfde terrein. 

Van recenter datum is de oprichting van Voltige Horst aan de Maas: een afdeling voltige opgericht samen met R.V. Lottum, tot nu toe de enige rijvereniging met een afdeling voltige in Limburg. Het geheim van deze vereniging op leeftijd: je kunt alleen oud worden, door jong te blijven! Op dit moment telt de vereniging maar liefst 236 leden, waarvan grofweg tweederde actief is als ruiter, menner, ponyruiter of voltige lid en de rest als steunend lid de vereniging een warm hart toedraagt.  

Jubileumweekend

In het weekend van 22 tot en met 24 september aanstaande wordt uitgebreid stil gestaan bij dit jubileum. Op vrijdag 22 september wordt een Duitse avond georganiseerd met een wervelende optredens van Wir sind SPITZE! en Otto Wunderbar, bijgestaan door DJ Diego. Op zaterdag 23 september wordt het podium ingenomen door Keezus Christus, de local heroes Glenn Cox en het dj-trio JAW en is er in de late uurtjes nog een geweldig optreden van John Tana. Kaarten voor deze avonden zijn verkrijgbaar via www.Ticketcrew.nl  

Na twee dagen feesten is het zondagmiddag tijd voor een brunch, reünie en frühschoppen voor leden, oud-leden en overige belangstellenden. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de afgelopen dagen de revue passeren of kunnen herinneringen worden opgehaald uit (lang) vervlogen tijden in gezelschap van ruiter-vrienden.