Kans op promotie voor Hegelsom na eerste ronde al bekeken

Hegelsom Sport 31 mei 2024

De kans tot promotie voor VV Hegelsom is in de eerste ronde van de nacompetitie al direct teniet gedaan. In de eerste ronde moesten de Hegelsommers het opnemen tegen EGS'20.

Net als Hegelsom bleek de tegenstander te beschikken over behoorlijk wat aanvallende kwaliteit.

Tegenstander op voorsprong

Hoewel het spelbeeld gelijk opgaand was, met slechts kleine mogelijkheden aan beide kanten, nam EGS’20 halverwege de eerste helft een voorsprong bij de eerste echte kans van de wedstrijd, nadat een aanvaller op snelheid doorbrak en de bal slim breed legde op een ploeggenoot. Vlak voor rust kwam Hegelsom op een, op dat moment verdiende, gelijke stand door een slim bekeken doelpunt van Jordi Janssen. Helaas voor de thuisfans toonde EGS’20 veerkracht en wist nog in de blessuretijd van de eerste helft wederom op voorsprong te komen: ruststand 1-2.

Na de rust wist Hegelsom dat het initiatief genomen moest worden. Ondanks alle goede intenties lukte het niet om de gelijkmaker op het bord te krijgen, en toen EGS’20 halverwege tweede helft op 1-3 kwam leek de wedstrijd beslist. Toch ontwikkelde Hegelsom nog een klein slotoffensief met enkele goede kansen, maar de aansluitingstreffer kwam niet meer tot stand.

Desondanks neemt Hegelsom 1 met een opgeheven hoofd afscheid van het seizoen 2023/2024, waarin het zijn belangrijkste doelstelling bereikte door zich rechtstreeks te handhaven en hiermee een derde seizoen op derde klasse niveau af te dwingen.

Bron: VV Hegelsom