Kerstconcert Sezako in de Torrekoel

Sevenum Kronenberg Zien & Doen 19 december 2023

Op vrijdagavond 22 december geeft a-capellakoor Sezako uit Sevenum een concert in de Torrekoel in Kronenberg. Daarbij zijn er gastoptredens van de pianisten Flip van den Beuken en Renske Verheijen.

Sezako opent haar concert met een repertoire van fraaie, wereldse nummers. Het repertoire waar veel mensen het koor van kennen. Dit als een soort warming-up voor wat komen gaat.

Jong talent

Daarna volgt een optreden van Flip van den Beuken uit Sevenum. Hij is bevlogen van muziek en vooral van de piano. Bij Kunst-Totaal in Sevenum leert hij de kneepjes van het vak. Maar de 14-jarige laat daarnaast geen enkele gelegenheid onbenut om zijn talent verder uit te bouwen. Vandaar dat hij meteen “ja” zei toen we hem vroegen voor dit concert. Van den Beuken speelt tijdloze sfeervolle arrangementen.

Een ander jong talent dat een podium krijgt is de 15-jarige Renske Verheijen uit Hegelsom. Ook zij speelt piano. Zij heeft al acht jaar les bij Kunst-Totaal en grijpt haar kansen om zoveel mogelijk op te treden. Of het nu bij ouderen, bij Anja ván de Smid in Horst of bij Vrienden van Mèrthal Live is, ze is er bij. Ook Verheijen zal een aantal stemmige nummers ten gehore brengen.

Kerst rond 1900

In december, zo rond de kerstdagen, ondergaat Sezako elk jaar een gedaanteverwisseling. Sezako wordt Sezako’s Ensemble. Na de pauze neemt het koor jemee naar de tijd rond 1900 en daarvoor. Maak  kennis met de onderwijzeres, de bakker en zijn vrouw, de notabelen en hun diensters, de schoorsteenveger, de dames van het naaikransje, de verpleegster en vele anderen. Dit gezelschap wordt door de branieschopper van het dorp tot een heus a-capella koor gekneed. Dit Sezako ensemble zingt bekende en onbekende kerstliederen van toen en nu.

Afscheid

Het Kerstconcert kent een bijzonder afsluiting; Het koor neemt afscheid van haar dirigent Rob Jacobs die het koor gedurende zeven jaar heeft geleid. Onder de bezielende leiding van Jacobs heeft het koor in de afgelopen jaren vele hoogtepunten gekend. De unieke  samenwerking met DJ Ron van den Beuken in het afgelopen jaar is daar een voorbeeld van.

Het Sezako- Kerstconcert vindt plaats op vrijdag 22 december om 19.30 uur in gemeenschapshuis de Torrekoel in Kronenberg. De entree is gratis.