Kerstman gestolen in voortuin Horst: ‘’we willen onze eyecatcher graag terug’’

Horst Algemeen 22 december 2023

Het was voor vrijdagochtend raar opkijken voor Jac en Roos Cox in Horst. De Kerstman die sinds 2015 ieder jaar zoveel sfeer bracht, was plotseling verdwenen. Hij is gestolen. De familie is erg teleurgesteld en wil hun ‘eyecatcher’ heel graag terug. 

Onbegrijpelijk 

Voor Jac en Roos is het onbegrijpelijk waarom iemand de eigentijdse kerstman zou stelen. Ieder jaar tijdens de verkoop van kerstbomen stond de van polyester gemaakte man met witte baard in de tuin aan de Molengatweg 8, en nu is hij weg. 

Voorbedachte rade

“Onvoorstelbaar”, zegt Roos. “Hij is met voorbedachte rade gestolen, en we willen onze en eyecatcher graag terug”. Ook Jac heeft is ervan overtuigd dat de dieven precies hebben geweten hoe ze te werk moesten gaan. “Hij weegt ruim 100 kg en we zetten hem ieder jaar met de verreiker op zijn plek. Verder was hij met een zwaar kettingslot aan het hekwerk bevestigd, dus ze hebben een slijpschijf gebruikt’’.  De daders hebben volgens Jac de zeker 2,5 meter Sante Claus op een aanhanger of kleine vrachtwagen geladen. 

Melden

De familie heeft inmiddels aangifte gedaan en vragen mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden. Graag dan contact opnemen met Roos Cox 0653418850.