Keuze al gemaakt voor de verkiezingen?

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Verkiezingen 9 maart 2023

65 procent van de Limburgers zegt 'zeker' of zelfs 'heel zeker' te weten voor welke partij ze gaan bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023.

Dat blijkt uit onderzoek van Kieskompas, waarvan de resultaten door L1 zijn geanalyseerd. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen komende woensdag.

Partij

Eén op de zes weet nog niet op welke partij te kiezen op 15 maart. Vooral jongeren hebben nog geen keuze gemaakt. In 2019 was de opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen zo'n 53 procent.

Gezondheid

Volgens het onderzoek is gezondheidszorg een belangrijk thema. Ook energiearmoede en betaalbaarheid van levensonderhoud vindt men belangrijk. 

Debat

Op 12 maart gaat NU Horst aan de Maas met zes van de 20 partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen in debat over thema's als Verkeer & Vervoer, Wonen & Zorg en Energie.

Lees ook: NU Horst aan de Maas Verkiezingsdebat