Kim Everaerts wint met FC Twente Vrouwen wederom Supercup

Horst Sport 3 september 2023

Kim Everaerts heeft met FC Twente Vrouwen ook de tweede editie van de Supercup gewonnen. De ploeg was zaterdag op sportpark De Toekomst in Amsterdam veel te sterk voor landskampioen Ajax en won overtuigend met 5-2.

Voorsprong

De vrouwen van FC Twente stonden dankzij een doelpunt van Liz Rijsbergen al snel op voorsprong. Het duurde tot kort voor rust dat FC Twente de voorsprong verdubbelde. Renate Jansen kopte binnen (0-2).

Vorig jaar

Vroeg in de tweede helft kwam Ajax terug in de wedstrijd (1-2), maar FC Twente zette de toon en via Renate Jansen en Wieke Kaptein liep de ploeg verder uit (1-4). De mogelijkheden waren er om de score verder op te voeren uit uiteindelijk scoorde Eva Oude Elberink de 1-5. Na afloop mocht FC Twente Vrouwen net als vorig jaar de Supercup in ontvangst nemen.